6 érv a WordPress mellett

2019. november 15.

Gyakran felmerülő kérdések: Miért használjam a WordPress-t? Nem elég jó a régi weboldalam? Miért térjek át inkább a WordPress-re, és hagyjam el a régi weboldalamat? Ha te is vívódsz a témával kapcsolatban, akkor a megfelelő helyen vagy. Ebben a cikkben 6 fontos okot osztunk meg, amelyek miatt érdemes használni a WordPress-t. 

Megjegyzés: A cikk egészében, amikor a WordPress-t említjük, a WordPress.org-ról beszélünk. Kérlek, ne keverd össze ezt a WordPress.com szolgáltatással, amely egy hosting szolgáltatás. 

Az egyik leggyakoribb tévhit, hogy a WordPress csak egy blogplatform.

De nem így van.

 

Míg a WordPress blog eszközként kezdett működni, az évek során erőteljes weboldal-készítővé és robusztus tartalomkezelő rendszerré (CMS) vált.

A WordPressben a legjobb dolog az, hogy könnyen kezelhető és rugalmas ahhoz, hogy különféle típusú weboldalakat hozzon létre. Ez a fő oka annak, hogy a WordPress annyira népszerűvé vált. A legfrissebb felmérés szerint a WordPress az internetes webhelyek több, mint 32% -át birtokolja.

Robusztus tulajdonságai miatt sok legnépszerűbb márka a WordPress- t használja webhelyeinek üzemeltetésére, ideértve a Time Magazine, a Facebook, a New Yorker, a Sony, a Disney, a Target, a New York Times és még sok más.

Íme a 6 érv a wordpress melett

1. A WordPress ingyenes

A WordPress egy ingyenes szoftver. Ez azt jelenti, hogy bárki szabadon letöltheti, telepítheti, felhasználhatja és módosíthatja az igényeinek megfelelően. Használhatod bármilyen webhely létrehozására.

Noha a WordPress szoftver maga ingyenes, telepítéséhez domain névre és webtárhelyre van szükség

A domain név a webhelyednek címe az interneten. Ez az, amit a felhasználók gépelnek a böngésző címsorába, hogy belépjenek a Te webhelyedre (például a kompaktdesign.hu).

A webtárhely a webhelyednek a  háza, ahol az összes webhelyfájl tárolódik.

Ha azt szeretnéd, hogy egy tapasztalt telepítse a WordPress-t és állítsa be az alapvető funkciókat, akkor számodra örömmel nyújtunk ebben is segítséget, illetve ha igényed van rá, el tudunk téged navigálni az induláshoz.

2. A WordPress-t könnyedén testreszabhatod témákkal és beépülő modulokkal

  A WordPress-t használó emberek nagy része sem webdesigner, sem programozó. Valójában a legtöbb ember elkezdi használni a WordPress programot anélkül, hogy bármiféle előzetes ismerete lenne a webhelyek tervezéséről. Persze miután megismerted a keretrendszer-, az általad választott sablon-, és builder működését, könnyebben tudod használni, és saját magad el tudsz készíteni egy komplett weboldalt (ennek van egy tanulási fázisa), azonban nekem az a véleményem és tapasztalatom, hogy ennek vannak hátrányai. Ne akarj olyan weboldalt pusztán összekattintgatni, ami meghaladja a szakmai felkészültségedet, más különben könnyen olyan honlap születhet, ami egyáltalán nem lesz hatékony. 

A nem tech hozzáértésű emberek számára a WordPress tökéletes megoldás, mivel több ezer ingyenes webhelysablon (téma) közül választhat. A legtöbb szakterülethez tartozik egy olyan téma, ami használható az adott szakmában. (asztalos, értékesítő, konditerem stb.)

A WordPress témákat könnyű testre szabni, mivel sokuk saját opciókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a színek megváltoztatását, a logó feltöltését, hátterek megváltoztatása, gyönyörű csúszkák létrehozását, és valóban testreszabását az igényeinek megfelelően, bármilyen kód írása nélkül.

Egyedi funkciókat a WordPress-webhelyhez pluginek használatával is hozzáadhatsz, pl. ha egy űrlapot szeretnél használni.

Csakúgy, mint a témák tekintetében, több ezer ingyenes és prémium plugin áll rendelkezésre a számodra.

Engedd meg, hogy itt megjegyezzek valamit: Fogadjuk el, hogy egy weboldal összerakása nagyon komplex: tervezés, grafika, fejlesztés, UI, UX design, fejlesztés stb., és akkor még optimalizációkról, koncepcióról, stratégiáról, marketingről, mérésről még nem is beszéltem. Amennyiben egy nagyon egyszerű oldalra van szükséged, akár kész sablonokat is választhatsz, de ha egyedi igényeid vannak, vagy nem elégszel meg egy kész sablonnal, azt javaslom, mindenképpen fordulj szakemberhez. Ez a te vállalkozásod, a te érdeked.

3. A WordPress SEO-barát

A WordPress szabványos megfelelőségű, kiváló minőségű kóddal van írva. Többek között ezért is a Google és más keresőmotorok kedvelik a WordPress-t.

Ez az oka annak, hogy a WordPress webhelyek általában magasabb rangúak, mint mások a keresőmotorokban.

Tervezése szerint a WordPress nagyon SEO-barát. Használhatja a WordPress SEO bővítményeket is webhelye további optimalizálásához. 

4. A WordPress kezelése egyszerű

A WordPress beépített frissítéskezelő rendszerrel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a bővítmények és témák frissítését a WordPress vezérlőpultjában.

A WordPress értesítést küld arról is, ha elérhető a WordPress új verziója, így webhelyét egy gombnyomásra frissítheti.

Az adatok védelme érdekében bármilyen baleset vagy feltörés ellen, a biztonsági mentést készítő bővítmény segítségével automatikusan létrehozhat biztonsági másolatot, és biztonságosan tárolhatja azt távoli helyen.

Megjegyzés: a WordPress frissítése lehet nagyon egyszerű és gyors folyamat is, és lehet rémálom egyaránt. Nem árt, ha van melletted egy fejlesztő, aki segít, ha baj van, bár az én nézőpontom az, hogy a problémát érdemes megelőzni, így ha nem te vagy az, aki karbantartja a weboldaladat, hanem egy hozzá értő szakember, akkor ezzel kiküszöbölted a problémát. Megkereséseinkből nagyon sok alkalommal találkozunk azzal, hogy az oldal összetört a frissítést követően. Nem biztos, hogy érdemes ezt megvárni. 

5. A WordPress biztonságos

A WordPress-t a biztonság szem előtt tartása mellett fejlesztették ki. Ugyanakkor vannak betolakodók is, akik annyi webhelyet szeretnének elérni, amennyit csak tudnak. A WordPress webhelyének védelme érdekében néhány egyszerű dolgot megtehetsz, hogy még biztonságosabbá tedd. Erről egy későbbi cikkben fogok írni.

6. A WordPress különféle típusú médiumokat képes kezelni

A WordPress nemcsak a szöveg írására korlátozódik. A készülékhez beépített médiafeltöltő tartozik, amely képes kezelni a képeket, audio- és videofájlokat.

A WordPress támogatja az engedélyezett webhelyeket, ami azt jelenti, hogy be tudsz ágyazni YouTube videókat, Instagram fényképeket, tweeteket stb., ha beilleszted az URL-t a WordPress post szerkesztőjébe.. 

Mire lehet használni a WordPress-t?

A WordPress sokféle módon felhasználható, az egyszerű weboldalaktól a komplex webáruházakig. Tudsz készíteni egy blogot, üzleti oldalt, webshopot, tagsági webhelyet, online tanfolyamokat tudsz értékesíteni.

Egy későbbi cikkben kifejtem, hogy mennyire nagy skálán mozog a WordPress, mint szakma. Remélem, velem tartasz.

Keress minket bizalommal!

{ Egy profi weboldal nem csak jól néz ki, de pénzt is termel. Használd ki te is az online lehetőségeidet! }