A Google Chrome blokkolja a vegyes tartalmat – készen állsz? HTTP? HTTPS?

2019. október 12.

A közelmúltban a Google Chrome bejelentette, hogy hamarosan elkezdi blokkolni a kevert tartalmakat, más néven bizonytalan tartalmakat.

Ez a szolgáltatás 2019. december óta fokozatosan bevezetésre kerül. Ennek elegendő időt kell adnia a webhelytulajdonosoknak vegyes tartalmi hibák ellenőrzésére és a blokk életbe lépése előtt történő kijavítására.

Ennek elmulasztása gyenge felhasználói élményt, forgalomvesztést és eladások elvesztését okozza.

Ebben az útmutatóban elmagyarázzuk a Google Chrome vegyes tartalom blokkolását és azt, hogy miként tudsz felkészülni erre.

Először is mi az a vegyes tartalom?

 

Alapvetően két féle típust tudunk megkülönböztetni: az egyik a titkostatlan HTTP kapcsolaton keresztül továbbított, a második pedig a titkosított HTTPS kapcsolaton továbbított tartalom.

A HTTPS webhelyeket reprezentál, amelyek SSL tanúsítvánnyal használják a tartalom továbbítását. Ez a technológia biztonságossá teszi a webhelyeket azáltal, hogy titkosítja az adatátvitelt a webhely és a felhasználó böngészője között.

A Google szerint “a Chrome-felhasználók böngészési idejük több mint 90% -át a HTTPS-en töltik minden nagyobb platformon.”

Ugyanakkor még mindig sok olyan webhely található, amely részlegesen nem biztonságos tartalmat (vegyes tartalmat) szolgál fel a HTTPs webhelyeken túl. A Google arra törekszik, hogy javítsa ezt a helyzetet azáltal, hogy a webhelytulajdonosokat a helyes irányba tereli.

Tehát mit vizsgálj: ha megnézed a weboldalad előtti részt, akkor van lakat, vagy nincs lakat? http, vagy https?

SMi történik, ha egy webhely vegyes tartalmat mutat?

A Google Chrome fokozatos tervet hirdetett meg a vegyes tartalom blokkolása érdekében. Három lépésben valósul meg, a Google Chrome következő három kiadása során.

1. lépés

2019 decemberétől (Chrome 79) új beállítási lehetőséget fog hozzáadni a ‘Webhelybeállítások’ menübe. A felhasználók feloldhatják a Google Chrome által már blokkolt vegyes tartalmat, beleértve a JavaScriptet és az iframe erőforrásokat.

Ha a felhasználó lemond egy webhelyről, akkor a Google Chrome vegyes tartalmat fog kiszolgálni az adott webhelyen, ám a lakat ikont a nem biztonságos ikonra váltja fel.

2. lépés

2020 januárjától (Chrome 80) a Google Chrome automatikusan frissíti a HTTP video- és audiofájlok URL-jét HTTPS-re. Ha nem tudja betölteni őket a https-en keresztül, akkor automatikusan blokkolja ezeket a fájlokat.

Ez továbbra is lehetővé teszi a képek betöltése HTTP-n keresztül, de a lakat ikonja nem biztonságos ikonra változik, ha egy webhely képeket HTTP-n keresztül szolgáltat.

3. lépés

2020 februárjától (Chrome 81) a Google Chrome automatikusan frissíti a HTTP-képeket a HTTPS-n keresztüli betöltés érdekében. Ha nem sikerül betölteni őket a https segítségével, akkor ezeket a képeket is blokkolja.

Alapvetően, ha a webhelyeden olyan vegyes tartalmi erőforrások vannak, amelyeket nem frissítettek HTTPS-re, akkor a felhasználók a Nem biztonságos xsikont fogják látni böngészőjük címsorában.

Ez gyenge felhasználói élményt jelent számukra. Ez befolyásolja a márka hírnevét és az üzleti életét is.

De nem kell pánikba esni. Könnyedén elkészítheted webhelyedet az összes kevert tartalmi hiba kijavításához.

A Google Chrome a világ legnépszerűbb böngészője mind a mobil, mind az asztali felhasználók között.

Ha a webhelyedet hiányos HTTPS-implementációval látod el, vagy egyáltalán nem használod a HTTPS-t, akkor a forgalom, az értékesítés és az általános bevétel csökken.

Mit kell tenned a webhely felkészítéséhez a változásokhoz?

Helyezd át webhelyedet a HTTPS-re

Ha webhelyed továbbra is HTTP-t használ, akkor a Google Chrome már megjeleníti a „Nem biztonságos” ikont, amikor a felhasználók ellátogatnak a weboldaladra.

Ebben szükség szerint tudunk segíteni, keress bizalommal!

Keress minket bizalommal!

{ Egy profi weboldal nem csak jól néz ki, de pénzt is termel. Használd ki te is az online lehetőségeidet! }